Назначен е новият Генерален директор на СОИС

На 22.09.2008г Франсис Гири (Francis Gurry) официално встъпи в длъжност като Генерален директор на СОИС. Той бе избран с много малка разлика в гласовете след тежки избори, проведени на 13.05.2008г.

Франсис Гири се присъединява към СОИС през 1985г., а през 2003г е назначен за заместник главен директор. Завършил е право в Университета в Мелбърн и има докторска степен по философия Кеймбриджкия университет. Франсис Гири се смята за основател и ръководител на Центъра за Арбитрация и Медиация в СОИС.

В първото си изявление като Генерален директор, Франсис Гири заяви, че ще работи със и за всички страни-членки, както и че ще направи всичко по силите си, за да се преодолеят всякакви разделения, както и да се достига до решения, ползващи се с най-широка подкрепа сред страните-членки на Организацията. Една от основните цели на СОИС според новия Генерален директор трябва да бъде инициирането на глобално познание за инфраструктурата, включващо общодостъпни публични база данни с технологична и научна информация.

→