Изключително успешно българско участие на изложение за иновации в Тайпе

В края на месец септември се проведе Taipei Int’l Invention Show, едно от най-големите изложения за изобретения и иновации в Азия, което се провежда ежегодно в три последователни дни, в Тайпе, Тайван.

Броят на изложителите постоянно расте, като тази година взеха участие над 580 местни и междунарондни компании на повече от 900 щанда, сред които и страни като Тайланд, Сингапур, Индонезия, Корея, Япония, Китай, Германия, Великобритания, Полша и др. По данни на организаторите, броят на посетителите за тези три дни е надхврлил 60 000 души.

Представените иновации и изобретения са в различни направления: биохимични продукти и технологии, компютърни и софтуерни продукти и изобретения, електронника, механика, оптика и оптоелектронни компоненти, телекомуникации, продукти и изобретения за опазване на околната среда и др.

Тази година България взе участие на изложението чрез “Асоциацията на собствениците на търговски марки в България”, като представи два иновативни софтуерни продукта и две изобретения в сферата на биохимичните и оптоелектронните технологии на общо четири български компании. Два от продуктите бяха наградени със златно и бронзово отличие, а един от тях получи специална отличителна награда за иновация при управлението на интелектуалната собственост.

От своя страна “Асоциацията на собствениците на търговски марки в България” раздаде специални призове за признателност (от името на Института за интелектуална собственост и иновации) за иновативни изобретения на компании от Южна Корея, Сингапур, Сирия и Тайван.

В серия от публикации, българският портал за интелектуална собственост IPBulgaria ще представи българските участници на Taipei Int’l Invention Show и отличените иновативни продукти.

→