Регистрацията за участие в конкурс Български награди за уеб 2010 продължава до 24.00 ч. на 15 юни 2010 г. До тази дата трябва да бъде направено и плащането на таксите за участие.

Българска уеб асоциация кани всички уеб студиа, компании, медии, блогове и форуми да се регистрират за участие на сайта на конкурса.Уеб сайтовете могат да намерят своето място в 39 категории, разпределени в 3 основни групи: „Браншови награди за уеб”, „Медийни награди за уеб” „Професионални награди за уеб”.

Участието на форумите и блогове в „Медийни награди за уеб” на конкурса е безплатно.

Златен спонсор на конкурса е SuperHosting.BG, Бронзов Спонсор е Информационно обслужване АД, Сребърен спонсор е Майкрософт България, а Парти спонсор е Еasyads.bg.

Спонсори с материални награди са: Adobe Systems - пакет Adobe Creative Suite за излъчения „Автор на годината"; Майкрософт България - ключ за Програмата „Microsoft WebsiteSpark" за всички номинирани в „Професионални награди за уеб"; награди и за първите 11 номинирани в същата гпупа. Гъливер Фотос - специални награди на Getty Images за победителите в категория „Новини" на Медийни награди и категория „Графично съдържание" на Професионални награди; Магазини „Стената" - награди за победителите в трите групи на конкурса: раници и ваучер за покупки.
Основни медийни партньори на конкурса са: Нова Телевизия, Дарик Уеб, Икономедия.

Конкурс Български награди за уеб 2010 се провежда с подкрепата на: БАСКОМ, ИКТ Клъстер, АСТЕЛ, БАИТ, БАР, БАЛИП, Асоциация на собствениците на марки, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България, BMG - Оторизиран дистрибутор на Adobe Systems за България.

Медийни партньори на конкурса са: ПР Кърнел, Кабината, User Media, Comfort.bg, tvtv.bg, Actualno.com, Digitrace.bg, Dо БГ, SeeNews, eTimes, Need.Bg, Web&Events, WebIT, Списание .net, Програмата Медия Груп, bgmaps.com, Лукрат, Orjo.com, ICT Media, Azcheta.com, Билборд АД, Calls.bg, versia.bg.

→